Keks za dijabetičare - 111 kalorija

Keks za dijabetičare - 111 kalorija Sastojci:
1/4 šalice sitno sjeckanih lješnjaka
2 šalice višenamjenskog brašna
1 1/2 žličice praška za pecivo
1/2 šalice zamjenskog šećera (niskokalorijskog umjetnog sladila u granulama, npr. Splenda)
1/4 žličice soli
1/2 žličice cimeta
1/2 žličice muškatnog oraščića
1/3 šalice maslaca
2 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
1/2 žličice ekstrakta badema

Priprema:
1. Pecite lješnjake oko 10 minuta u plitkoj tavi na 350° C. Trljajte tople lješnjake snažno ručnikom da biste uklonili gorki vanjski sloj.
1. Pomješajte u zdjeli brašno, prašak za pecivo, sladilo, cimet, muškatni oraščić i sol.
3. U drugoj zdjeli počnite miksati maslac.
4. Dodajite jaja, te ekstrakte badema i vanilije i izmiksajte sve zajedno.
5. Umiješajte u mješavinu s brašnom, te dodajte lješnjake.
6. Podijelite tijesto na pola. Oblikujte dva prutića debljine od 5cm i širine od 12 cm.
7. Stavite na papir za pečenje koji ste prethodno posuli brašnom. Pecite prutiće na 160° C dok ne poprime zlatnosmeđu boju (oko 25 min).
8. Izvadite ih i ostavite da se hlade 5 minuta.
9. Izrežite prutiće dijagonalno u 21 krišku, debelu oko 1cm.
10. Položite kriške na lim za pecivo, vratite u rernu na 150° C i pecite oko 10 minuta, a potom izvadite na žicu ili stalak da se u potpunost ohlade.
Količina: 21 serviranje

Prehrambene informacije za jedno serviranje:
Kalorije: 111
Ukupno masti: 4,4g
Kolesterol: 20,1mg
Natrij: 99,4mg
Ukupno ugljikohidrata: 15,5g
Vlakna: 0,5g
Proteini: 2,1g

Uživajte!!!